Превозвачи излизат на национален протест. Очаква се блокиране на ключови булеварди

...
Превозвачи излизат на национален протест. Очаква се блокиране на ключови булеварди
Коментари Харесай

Превозвачите излизат на национален протест, очакват се блокади

Превозвачи излизат на народен митинг . Очаква се блокиране на основни булеварди в София и други огромни градове от тежкотоварни коли.

От сектора настояват, че държавното управление не желае да договаря . Превозвачите чакат да получат отговори на главните си претенции - понижаване на акциза на горивата с 50% , както и отсрочване на плануваното разширение на тол системата.

Минути след 08:00 ч. на „ Цариградско шосе ” в София към този момент се подреди колона от камиони и рейсове. Очаква се малко по-късно да тръгнат към Министерския съвет. Ще блокират от бул. „ Мария Луиза ” до бул. „ Г.С.Раковски ”.

Тези рейсове и камиони, които няма да могат да влязат на митинга, ще създадат протестно шествие от „ Цариградско шосе ” до „ Ботевградско ”, показва .

„ Напрежението продължава да пораства. Г-н Събев и господин Караджов наливат масло в огъня. След вчерашните им изявления има самоорганизиране на митинги в доста градове, където такива не бяха оповестени. Вълната е тръгнала, митингът ще е огромен през днешния ден ”, съобщи Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според нея с намаляването на акциза на горивата и премахването на биодобавката, горивата ще поевтинеят с сред 40 и 50 стотинки.



Миналата седмица част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера Кирил Петков , на която трябваше да обсъдят ограничения против повишаването на горивата. 

Междувременно таксиметровият отрасъл ще вземат решение по кое време и по какъв начин да се включат в националния митинг на транспортния бранш. 

Няколко синдиката се събират през днешния ден на среща, с цел да обсъдят въпроса. От сектора упорстват за помощ от страната, още веднъж поради високите цени на горивата. 

 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР